Se7en

Als ik even wil relaxen, kijk ik graag naar een film op DVD. Ik denk wat we intussen een paar 100 DVDs hebben.

Ondanks het feit dat ik ze al allemaal eens gezien heb, heb ik er geen probleem mee om ze opnieuw te zien. Sommige film zijn telkens opnieuw een 'ontdekking'.

Eén van die klassiekers is Se7en (lees: Seven), een film uit 1995 van David Fincher.
Een thriller over de jacht op een seriemoordenaar die de 7 dodelijke hoofdzonden aanwendt als leiddraad voor zijn moorden:
- Gluttony (vraatzucht)
- Greed (hebzucht)
- Sloth (luiheid)
- Lust (lust)
- Pride (hoogmoed)
- Envy (afgunst, nijd)
- Wrath (korzeligheid, gramschap)

Het plot:

Rechercheur William Somerset (Morgan Freeman), gespecialiseerd in moordzaken, heeft nog één week te gaan voor zijn pensioen. Ondertussen moet hij zijn jonge opvolger, de enthousiaste David Mills (Brad Pitt), opleiden. Mills is recentelijk met zijn vrouw (Gwyneth Paltrow) verhuisd naar de grote stad. Dan wordt Somerset plots geconfronteerd met de meest verschrikkelijke en gruwelijke seriemoordenaar uit zijn loopbaan. De detectives ontdekken dat elke moord naar één van de zeven hoofdzonden verwijst. Een dikke man wordt gedwongen zoveel te eten dat zijn maag scheurt (vraatzucht), een rijke advocaat moet een pond van zijn eigen lichaam afsnijden (hebzucht). Bij iedere moord staat de bijbehorende hoofdzonde met grote letters geschreven in de kamer. In de daarop volgende slopende dagen blijft de moordenaar, die de naam John Doe (Kevin Spacey) heeft toebedeeld gekregen, zijn slachtoffers opeisen.

Als de rechercheurs op het punt staan om de moordenaar op te pakken, nadat de FBI een lijst van uitgeleende boeken in verband met de 7 hoofdzonden gecontroleerd had, raakt Mills gewond, en wordt hij bijna door de moordenaar vermoord. Als Somerset en Mills denken John Doe eindelijk een stap voor te zijn, geeft John Doe zichzelf aan. Hij bekent nog twee moorden te hebben gepleegd en wilt ze naar de plek van de moord brengen. Daar blijkt dat de seriemoordenaar de vrouw van Mills heeft vermoord, evenals hun ongeboren baby. Mills was echter niet op de hoogte van de zwangerschap van zijn vrouw. In een vlaag van woede pakt Mills het geweer en vermoordt John Doe, waarmee de zevende hoofdzonde wordt gedood en de moordenaar zijn zin krijgt.
(https://nl.wikipedia.org/wiki/Se7en)

Op de DVD zijn zelfs een aantal "alternatieve" film-eindes verwerkt. Wat de film en het plot nog aantrekkelijker maakt.

Reactie toevoegen

Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.