Moederdag

De tweede zondag van de maand mei zetten we steeds opnieuw onze moeders in de bloemetjes.

't Is helaas bijna elke 14 dagen feest als we niet oppassen: Nieuwjaar, (huwelijks)verjaardagen, vaderdag, moederdag, St-Valentijn, karnaval, Kerstmis, Pasen, Sinterklaas,... Allemaal heel tof, maar de enigen die zich telkens in hun handen wrijven zijn de handelaars en de middenstanders! De nieuwste commerciële melkkoe heet trouwens sinds enkele jaren "Halloween"! Wat zal de volgende uitvinding zijn?

En wat moet er toch altijd weer opnieuw gekocht worden!? Dat is mijn grootste dillema. 't Is het gebaar dat telt... jaja allemaal goed en wel, maar in de praktijk worden die gebaren elk jaar, elk feest alsmaar groter en groter. En waar eindigen we?

Ik ben wat dat betreft voorstander van vaste bedragen, goede afspraken op voorhand over te besteden budget (voor iedereen), samenwerkende vennootschappen, loterij (zodat niet iedereen voor iedereen aan cadeau moet kopen), edm.

En begrijp mij niet verkeerd... niet dat ik iets tegen feesten heb, en zeker en vooral niet tegen een dag om de moeders te 'eren' en hen eens in de bloementjes te zetten, maar bon... "trop is te veel!", zou VDB zeggen. Die is zelf meerdere malen Minister van Middenstand geweest!

Comments

Ingediend door Anonymous op 8/05/2005

Onze welvaart komt uit de economie. Al die feestjes brengen heel wat geld op voor de economie, dus ook heel wat belastingen...... daar betalen we onze welvaart mee.De keuze is aan iedereen persoonlijk om te kiezen welk bedrag hij spendeert...Walter

Reactie toevoegen

Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.