Gadget: Skype-telefoon!

Iedereen heeft wel al eens gehoord over VoIP (Voice over IP), of de manier om via internet te telefoneren. Vooral interessant om dure telefoonkosten naar het buitenland te verminderen.

Eén van de bekendste toepassingen zijn waarschijnlijk MSN Messenger en Skype, waarmee je via internet o.a. een audio-gesprek over internet kan voeren (VoIP) met andere gebruikers van Messenger of Skype. Helaas valt de kwaliteit niet altijd even goed mee (delay, ruis), en is het soms zeer omslachtig om micro en luidsprekers juist af te stellen en te configureren. Daarenboven is het praten-tegen-je-PC niet altijd even vanzelfsprekend...

Tot ik via de Skype Accessoires pagina een gewone draadloze telefoon tegen kwam (DU@Lphone van Olympia) waarmee je, naast gewone telefoongesprekken, ook kan bellen naar je Skype-vrienden!
Wat meer is... in kombinatie met :
- SkypeOut kan je er zelfs mee bellen naar vaste lijnen en niet-Skype gebruikers.
- SkypeIn kan je zelfs een 'virtueel' telefoonnummer koppelen aan je Skype-abonnement, waardoor je zelfs geen vaste lijn meer hoeft te hebben (thuis)!

Ik stond zelf een beetje sceptisch tegenover al dat moois, maar na het eerste gebruik was ik zeer aangenaam verrast!! Eenvoudig in gebruik, zeer goede kwaliteit, eindelijk eens een echte praktische VoIP-telefoon-ervaring....

Voordelen van zo'n Skype-telefoon:
- Gewone draadloze telefoon (tot 300m)
- Skype-telefoon waardoor bellen niets meer kost
- Betere kwaliteit
- Gemakkelijker in gebruik

Een absolute aanrader dus!

Reactie toevoegen

Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.